Geschiedenis

De Meedener jeugd kwam ooit samen in de kelder van het voormalig gemeentehuis aan de Hereweg. Dat wilde echter wel eens uit de hand lopen. Toen die deur daarom op slot ging, hadden de jongeren, behalve doordeweekse bezoekjes aan het dorpscafé, niets meer. De jeugd zag elkaar wel regelmatig onder de overkapping van het dorpshuis. Daar ontstond op zeker ogenblik het idee voor een eigen centrum. Het bestuur van de voormalige gemeente Meeden bleek meteen enthousiast. De naam Malgré Tout (Frans voor: ondanks alles) werd bijna vier decennia geleden (herfst van 1978) bedacht door het toenmalige schoolhoofd van de openbare basischool De Mieden, Klaas Werkman. Het onderkomen bleef immers aan de Zeverwoldsterweg gevestigd, al veranderde het uiterlijk een paar keer. Het eerste houten gebouw ging in de nacht van 14 op 15 januari 1985 in de fik. De oorzaak is nooit vastgesteld, maar twee weken daarna stond reeds op de gemeentelijke agende herbouw.

Vrijwilligers haalden een nieuwe keet uit Delfzijl en met vereende krachten werd die in Meeden weer opgebouwd. Al voor die heropening door eerste burger Ger Hut, was er de roep om een stenen gebouw. Met subsidie van anderhalve ton van Jongeren bouwen voor Jongeren, een project waarmee meer jeugdcentra in de provincie werden gerealiseerd, kon op 4 oktober 1991 het drie ton kostende huidige onderkomen officeel worden ingewijd. 
Het bezoek van Hallo Venray op 30 mei 1992 wordt nog steeds gezien als een van de beste concerten ooit gegeven aan de Zevenwoldsterweg. Maar er kwamen meer grote namen. Herman Brood, Skik, The Scène, Tróckener Kecks (twee keer), Flavium, Jamma Tammah en er was blues, veel blues, EEn aantal enthousiaste vrijwillgers bleek bluesgek. Vandaar. En dus togen Big Boy Henry en R.I. Burnside eveneens richting Meeden.